HockeyNews
PLUS

Skellefteåbacken om mardrömsmotståndet

(7297) Pudas
Bildbyrån

Publicerad: 14 mars 2019

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Skellefteå tog tre poäng nere i Ängelholm och säkrade en kvartsfinalsplats. Nu väntar Djurgården, som laget endast vunnit en match emot den här säsongen. 

– Det spelar inte så stor roll vad som hänt i serien, säger Skellefteåbacken Jonathan Pudas.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Skellefteå låg under med två puckar inför den sista perioden i Lindab Arena och just där och då såg det ut att bli play in, men laget kom tillbaka i tredje perioden och vid ställningen 2–2 plockade Rögle målvakten. Då skickade Bud Holloway in 3–2 i tom bur, vilket innebär att Skellefteå slutade femma i tabellen. 

– Riktigt skönt. Det har varit en säsong där det varit tajt hela vägen. Vi har haft en jäkla stark avslutning där vi varit upptrycka mot vägen, vilket stärkt oss som grupp, säger Skellefteåbacken Jonathan Pudas. 

Hur mycket koll hade ni på resultaten under matchen?

– Jag frågade ”Jimpa” (Jimmie Ericsson) inför tredje och visste att Malmö ledde med två kassar. Nu fick vi kvittering ganska tidigt och därmed hade vi en poäng, så vi behövde inte få reda på så mycket mer. Det hade väl varit mer snack om vi behövde gå för att göra en. 

Därmed väntar Djurgården i kvartsfinalen. Ett lag man ställdes mot i semifinalen i fjol. 

– Det kommer bli en grymt tuff och tajt slutspelsserie med en häftig hockey från två bra lag. Nu ska vi ladda batterierna här några dagar och komma laddade, säger han. 

Under säsongen har Skellefteå bara vunnit en match mot Stockholmarna, men Jonathan Pudas lägger inte särskilt stor vikt vid det. 

– Det spelar inte så stor roll vad som hänt i serien, nu börjar alla på noll. Vi tar en match i taget, säger han. 

Vad har hänt med Skellefteå den senaste tiden? Ni har verkligen ryckt upp er. 

– Vi har varit för mycket upp och ner. När vi måste vinna och varit upptrycka mot väggen, har vi svarat upp bra. Jag tycker att vi haft en jäkla push de senaste sju-åtta matcherna där vi lyckats knipa extrapoäng. Vi har verkligen krigat för varann. Det är lagarbete som burit frukt.

Skellefteå brukar alltid gå starkt i slutspel. Hur långt kan ni gå i år?

– Vi siktar på att gå jäkligt långt, men tar en match i taget och laddar för den. Vi går för guld, det är ingenting vi sticker under stolen med. Men det är en lång väg dit och det gäller att vara ödmjuk. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!